Onderzoek digitale schermen: ‘We hebben nu meer interactie met onze hotelgasten’

60+pins+display+conciergedesk+met+digitaal+scherm+vaag+op+de+achtergrond.jpg

Sinds januari staan onze digitale schermen in 120 Amsterdamse hotels, met daarop actuele informatie over events, attracties en horeca. Tijd om te onderzoeken wat hotelgasten, adverteerders en hoteliers van ons nieuwe product vinden. Met plezier delen we een paar uitkomsten, dus lees even mee.

In de wereld van marketing draait alles om de perfecte marketingmix. Prima term hoor, maar eigenlijk gaat het gewoon om: hoe ben je als adverteerder op het juiste moment op de juiste plek en met welke middelen speel je daar effectief op in?

Snel en actueel
Onze digitale schermen in hotels zijn een mooie toevoeging aan die, nou oké, marketingmix. Naast print, zoals Minicards of onze desk maps, hebben we nu een extra online kanaal om toeristen in hotels te bereiken. En vooral: om informatie snel en actueel in te zetten. Waar we trots op zijn is dat ons netwerk van digitale schermen groeit. De teller staat op 120 hotels. Goed voor 1.4 miljoen views per maand. Zo bereiken we heel veel reizigers met informatie over events, musea, attracties en restaurants.

Tijd dus om te onderzoeken of hotelgasten en reizigers ook blij met die schermen zijn. We voelden honderd respondenten aan de tand. No worries, we zullen je niet vermoeien met alle cijfers uit ons klanttevredenheidsonderzoek. Maar we vinden het wel leuk een paar uitkomsten te delen. Want wat we doen, werkt blijkbaar. En da’s toch leuk.

Nieuwe informatie
Wat ons opviel is dat de digitale screens een waardevolle aanvulling blijken op alle toeristische info die op internet te vinden is. 73% van het aantal hotelgasten dat onze campagnes op de schermen bekijkt, krijgt nieuwe informatie en input. En maar liefst 70% doet daar actief iets mee en maakt plannen aan de hand van wat ze gezien en ontdekt hebben.


  • 57% is positief over the look and feel

  • 70% vindt dat de boodschappen op de digitale schermen voldoende informatie bevatten

  • 79% wordt dankzij de digitale screens duidelijk gewezen op wat er allemaal te doen is in Amsterdam

  • 70% doet actief iets met die informatie en maakt plannen aan de hand van wat zij zien

  • 73% krijgt via de schermen nieuwe informatie en input

  • 70% vindt dat de campagnes enthousiasmerend werken en de interesse extra verhogen


Ook werken onze campagnes enthousiasmerend en verhogen ze de interesse voor attracties of events, zegt 70%. En in de categorie noemenswaardig, maar niet heel verrassend: gasten van hotels vinden informatie over populaire bezienswaardigheden (48%), restaurants (26,5%) en musea (25,5%) het interessantst. Daarna volgen uitgaan, events en shoppen. En waar willen ze meer info over? Over events, zegt een grote meerderheid.

We kunnen onze gasten nu nog beter helpen aan actuele informatie. - Rianne Kaminski, Avenue Hotel

Bewegend beeld
Voor hoteliers en adverteerders blijken de schermen ook een toegevoegde waarde. Neem Joram van Kesteren, hotelmanager bij Easy Hotel. De digital screens van Aladdin zijn een perfect kanaal om gasten van actuele informatie te voorzien, vindt hij. En: “Bewegend beeld heeft meer impact, dus de informatie valt goed op.” Rianne Kaminski is rooms division manager van Avenue Hotel en ervaart meer interactie met haar gasten. “Ze staan vaak te wachten in de lobby en dan zie je ze even snel naar het scherm kijken. Vervolgens komen ze extra informatie bij ons opvragen over iets wat ze gezien hebben. Zo kunnen we onze gasten nog beter helpen en gerichter wijzen op wat er te doen is in de stad.”


Agenda-functie
Kimberly Mai, sales en marketing manager van Hard Rock Café vult aan: “Wij draaien veel tijdelijke campagnes op de schermen. Zo adverteerden we afgelopen jaar met een Metallica-event. Dat deze manier van adverteren werkt, merken we meteen. Veel gasten informeerden naar het event en refereerden aan de schermen, waarop ze het hadden gezien.” Eigenaar Amsterdam Visitor Marketing Rick Blom: “Dat soort actuele campagnes zijn een waardevolle toevoeging voor de hotellobby. Met die agenda-functie continu en snel inspelen op alles wat er speelt in de stad, zodat toeristen het maximale uit hun verblijf kunnen halen: dat is ons streven.” 

Meer weten over onze producten? We staan je graag te woord, dus klik dan even hier voor onze contactgegevens.  

 

 

Patricia van den Broek