Pop-up hotel Flexotels: ‘Met onze inklapbare kamers spelen we in op de vraag naar luxe’

Flexotel-omslagfoto-droneshot-TL.png

In de rubriek ‘Hotel Inside’ zoomen we in op een hotel dat uniek, bijzonder of verrassend is. Flexotels introduceerde tien jaar geleden de eerste inklapbare hotelkamer ter wereld en staat deze maand tijdens ADE met pop-up kamers op camping Vliegenbos. Slapen in een container studentikoos? Welnee. Marketing manager en sales Jeroen van Vliet vertelt. 

Wat maakt werken voor het eerste inklapbare hotel ter wereld zo leuk?
“Het is een superleuk product. Dat voorop. Ik houd ook van de dynamiek van grote evenementen, waar onze pop-up hotelkamers het meest staan. De hele zomer zijn onze containers in Europa onderweg van het ene festival naar het andere. Van Sziget tot Rock Werchter. We zijn soms net een rondreizend circus.”  

Een inklapbare hotelkamer, hoe werkt dat precies?
“Wij brengen slaapplaatsen naar plekken waar die niet zijn, meestal tijdens festivals of evenementen. Of we staan ergens waar juist méér hotelkamers nodig zijn, zoals in Amsterdam tijdens ADE. Het kost maar een paar minuten om zo’n inklapbare container op te zetten. Compleet met bedden en stroom. En het vervoer is effectief: er passen twintig hotelkamers op één vrachtwagen.”

Dus bij het Songfestival en de Formule 1 zijn jullie van de partij?
“Ja, er liggen inderdaad een paar aanvragen.”

Voor veel festivalbezoekers geldt: liever een goed bed, dan een tentje - Jeroen van Vliet

Wat is de meerwaarde van zo’n pop-up hotelkamer voor gasten?
“Mensen willen meer luxe. En zijn bereid daarvoor te betalen. Voor veel festivalbezoekers geldt: liever een goed bed en een slaapplek die je kunt afsluiten, dan een tentje. In onze units slaap je nog steeds op het festivalterrein – dus geen gedoe met taxi’s ’s om naar je hotelkamer te gaan – maar dan comfortabel. We hebben ook nog een luxere variant, Comfotels, waarin zelfs een toilet zit.”

Zijn festivalbezoekers jullie grootste doelgroep?
“Ja, maar ook de crew en vrijwilligers. Ook staan we nu, tijdens het fruitteeltseizoen, bij fruittelers voor arbeidersmigranten. In principe zijn onze units, we hebben er 250, overal inzetbaar. Laatst belde een partij die wil onderzoeken of onze hotelkamers een uitkomst kunnen zijn voor gestrande reizigers op Schiphol. En na de ramp op de Bahama’s zijn we platgebeld: of we containers naar het rampgebied konden verschepen. Dat vergt nogal wat logistiek, maar zulke aanvragen bekijken we altijd serieus.”

Wat is het meest opmerkelijke verzoek ooit?
De aanvraag om duizend kamers in de woestijn van Saoedi-Arabië te plaatsen. Of die van de kustwacht van Alaska. Ze moesten vaak uitrukken naar gebieden waar geen slaapplekken zijn en misschien waren onze units een oplossing? Helaas zijn we een verhuurbedrijf en geen leverancier.”

Wat is jullie grootste mijlpaal?
“Tijdens de Olympische Spelen hebben we een Oranjecamping gebouwd. Daar zijn we best trots op. Maar ook het dancefestival TomorrowWorld in Atlanta was een bijzondere ervaring.” 

Blijven er nog dingen over om te ambiëren?
“Nog meer groeien, onze units door ontwikkelen en hopelijk komt er een vestiging in het buitenland. En het WK Voetbal hè. Het zou super zijn om onze units daar te mogen opbouwen. Dus ambities genoeg.”  

Meer weten? Check dan de site van Flexotels.

 

Patricia van den Broek