Arnold Gruppen en Rick Blom

Arnold Gruppen en Rick Blom

Amsterdam Visitor Marketing is ontstaan uit de jarenlange ervaring op de Amsterdamse toeristenmarkt van Rick Blom en Arnold Gruppen. In 2000 richtten zij het bedrijf Minicards op om te voorzien in een destijds groeiende behoefte aan actuele, georganiseerde en handzame informatie aan toeristen in hotels. Een hotel is immers dé plek waar toeristen als eerste op zoek gaan naar informatie over wat er in hun omgeving te doen is. ‘Waar is het moderne kunstmuseum’, ‘waar dat leuke Italiaanse restaurant’, of ‘waar kan ik originele souvenirs kopen’. Al die vragen en meer konden vanaf dat moment beantwoord worden met een eenvoudige verwijzing naar een Minicards display. Daarin kleine, compacte kaartjes ter grootte van creditcards. Eenvoudig mee te nemen en te bewaren. En ook nog eens in te leveren in ruil voor een kleine korting of give-away. Niet zozeer omwille van die bonus, maar vooral om de Minicard als advertentiemedium meetbaar te maken.

Inmiddels worden Minicards in meer dan 20 landen gebruikt, van Melbourne tot Barcelona. Van Stockholm tot New York City. Zo’n 8000 hotelpartners wereldwijd werken samen met Minicards, waarvan ongeveer 2000 in Nederland.

Amsterdam Visitor Marketing
Inmiddels hebben we ons portfolio in Amsterdam ruimschoots uitgebreid, waardoor adverteerders nu nog beter op maat hun doelgroep kunnen bereiken. Via miljoenen stadsplattegronden, digital signage-schermen (Aladdin) en keycardhouders (Citykeyz) is er van alles mogelijk. Ook zijn we bezig met nieuwe webapplicaties waarmee de hotelgast met zijn eigen telefoon tickets kan kopen van attracties, tours en musea. Zo biedt Minicards Amsterdam een breed scala aan mogelijkheden om grote groepen toeristen te bereiken. En dat allemaal volgens de voorwaarden van de diverse duurzaamheidslabels waar ook vele hotels mee werken.