Dit zijn de 11 hotels in Amsterdam met het beste uitzicht tijdens oud en nieuw

53534288_m.jpg

Ben je geen fan van rondvliegende vuurpijlen, onvoorspelbare voetzoekers of grote mensenmassa’s en sta je liever hoog en droog te genieten van het vuurwerk? Dit zijn de 11 hotels in Amsterdam met het beste uitzicht tijdens oud en nieuw.

1. Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark
Op het dak van het Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark zit Floor 17. Op dit dakterras sta je zeker hoog, want je kijkt uit over Amsterdam vanaf 85 meter hoogte. Het hotel zegt de hoogste roof top van de stad te hebben. Geen verkeerde plek om vuurpijlen te kijken dus. Wel even een kaartje kopen (vanaf €99), want met oud en nieuw is er een feestje.  

2. Zoku Hotel
Hier ligt de vuurwerkgarantie wellicht wat hoger dan bij Floor 17, want het Zoku Hotel ligt aan de Weesperstraat en dus meer in de stad. De ideale plek om snel even aan de drukte op straat te ontsnappen en - glas champagne in de hand – op het dakterras naar het vuurwerk te kijken. Of er een speciaal feestje is die avond, meldt de website niet.

3. DoubleTree by Hilton
Als het gaat om hoog en droog zit het in de Skylounge van het DoubleTree by Hilton in de Oosterdokstraat met oudjaar wel snor. Het uitzicht vanaf het dakterras en vanuit de bar is waanzinnig. Goed nieuws: op oudejaarsavond draait er een dj en kun je met een goed glas bubbels het nieuwe jaar inluiden. Moet je wel even een kaartje kopen (vanaf €150) via de site.

4. Volkshotel
Op de 7de verdieping van Volkshotel aan de Wibautstraat vind je restaurant Canvas. Met een groot dakterras en uitzicht over Amsterdam natuurlijk de perfecte plek voor vuurwerkspotters. Ook een pré: de nieuwjaarsfeestjes in Volkshotel schijnen supertof te zijn (en gratis), dus in die zin sla je twee vliegen in één klap.

roven-images-HxeBUWUiA1A-unsplash.jpg

5. W Amsterdam
De cocktailbar W Lounge op de zesde etage in de Spuistraat is geen verkeerde plek om een feestje te vieren. Met oudejaarsavond kan dat trouwens alleen als je een kaartje koopt. Kun je wel ongelimiteerd champagne drinken met 360-graden uitzicht op het vuurwerk middenin de stad. Op zich niet verkeerd.   

6. Hotel Okura
De Twenty Third Bar op de 23ste van Hotel Okura mag natuurlijk niet aan dit rijtje ontbreken; de luxe klassieker onder de skybars van onze stad met een geweldig uitzicht vanaf 78 meter hoogte. Minpuntje: de bar is op oudejaarsavond tot 20.00u voor iedereen open, daarna alleen voor hotelgasten. Nou ja, wel leuk om daar de avond in te luiden. Tenzij je – katsjing - een kamer boekt.   


7. Hotel Casa Amsterdam
Bovenop het dak van Hotel Casa zit HOPP, een groen, gezellig terras waar ze de beste bieren schenken. Deze biertuin is in de winter gesloten, behalve tijdens oud en nieuw. En da’s mooi, want goed uitzicht gegarandeerd. Verwacht geen mega party, maar wel de kans om met een glas champagne first row vuurwerk te kijken. Kaartjes zijn met €15 dan ook schappelijk geprijsd. Oh, en neem een warme jas mee!

8. Fashion Hotel Amsterdam
In de SKYY Bar van het Fasion Hotel Amsterdam heb je een prachtig panoramisch vuurwerkuitzicht. De bar is iets buiten de ring, maar dat mag de pret niet drukken. De cocktails zijn goddelijk en met oudejaarsavond wordt er een feestje gehouden. Wat wil een mens voor €20 met oud en nieuw nog meer?

9. Mercure Amsterdam Sloterdijk
Vlakbij station Sloterdijk zit het Mercure met een restaurant en bar op grote hoogte. Een perfecte plek om over de stad uit te kijken. Of er een feestje is met oud en nieuw vermeldt de website trouwens niet - dus misschien wel de plek om in alle rust te proosten op 2020.

10. QO Hotel
Aan de Amstel vind je op de 21e van het QO Hotel Juniper & Kin, een restaurant en cocktailbar met fenomenaal uitzicht over Amsterdam-Oost. De cocktails, het eten, de inrichting: alles is van het hoogste niveau. En mocht je daar niet genoeg aan hebben, dan kun je op het dakterras een kijkje nemen in de kas waar tuinman Matthias groenten, fruit, bloemen en kruiden kweekt. Houd de site of Facebook even in de gaten voor kaartjes voor oud en nieuw.

11. Hotel Jakarta
Ook sky bar Malabar van Hotel Jakarta is geen verkeerde plek om aan je vuurwerktrekken te komen. Zeker als je dat wilt doen in Indonesische sfeer, want met oud en nieuw verandert de bar in een traditionele Javaanse foodmarket. Kaartjes zijn te koop voor €170 euro, inclusief eten en drank.

Patricia van den Broek